Boek “Beter werken met coaches”

Beter werken met coaches

In het boek Beter werken met coaches bundel ik meer dan 14 jaar aan inzichten en kennis over hoe je coaches succesvol inzet binnen je organisatie.

Bestel je exemplaar

Beter werken met coaches

Samenvatting

Coaching is vandaag niet meer weg te denken in organisaties.
Maar het roept ook veel vragen op zoals:

  • Wat kan ik verwachten van coaching?
  • Wat kunnen we zelf organiseren, wat niet?
  • Waar vind ik de coach die ik zoek?
  • Hoe weet ik dat dit beantwoordt aan mijn verwachting?
  • Wat kost me dat?
  • Wat levert coaching eigenlijk op?
  • Hoe evalueer ik een coachingtraject?

Dit boek geeft een antwoord op deze vragen en biedt heldere kaders, geformuleerd vanuit de praktijk en aangevuld met beschikbaar wetenschappelijk onderzoek. Ik licht ook een tipje van de sluier over de evolutie van coaching in de toekomst.

Beter werken met coaches is bestemd voor de CEO, de hr-manager, en de bedrijfsleider of manager die een praktisch houvast wenst voor het opzetten van een coachingbeleid.

Recensie:

“Hebt u soms ook het gevoel dat u door de bomen het bos niet meer kan zien als het op ‘coaching’ aankomt? Dat u overstelpt wordt door aanbieders die elk hun type coaching vooruitschuiven als dé oplossing, maar dat u vooral geen antwoord krijgt op de vraag waar u wakker van ligt?

Dirk Versées – zelf als coach al heel wat jaren op de teller – gaat in dit boek terug naar de essentie van coaching. Hij plaatst het in perspectief door systematisch in te gaan op wat een klant kan drijven om tot coaching over te gaan. Hij slaagt erin om via concrete tips en handige ideeën ‘taal’ te geven aan zaakvoerders en hr-professionals om op een zinvolle manier coaching als proces in een organisatie in te bouwen.

Door te vertrekken van de klantzijde, brengt Versées coaching terug tot waar het echt toe doet: verbinden van mens en organisatie. Het kreupele coachinghout legt hij op de brandstapel, en de plek die vrijkomt maakt hij vruchtbaar door de lezer uit te dagen via gerichte vragen over het gewenste coachingklimaat in de eigen organisatie. Doorspekt met wetenschappelijke evidentie die erover bestaat, belicht hij de coachingpraktijk ook uitvoerig vanuit de eigen ervaring en expertise. Een aanrader, ook voor coaches!”

– Maarten Andriessen

Bekijk het interview

Graag meer weten over samenwerken met coaches?

Bekijk hier het interview dat werd afgenomen naar aanleiding van de publicatie van mijn boek.

Bestel het boek

Samenwerken?

Interesse in een samenwerking?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.